Massages

Hieronder een korte uitleg over de verschillende soorten massages die ik aanbied en de effecten hiervan.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is bestemd voor diegenen die hun spieren en dus lichaam willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen bij de volgende klachten: stijve en/of pijnlijke spieren, alle soorten rugpijn, nek- en schouderklachten en hoofdpijn/migraine. Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam en helpt het tegen stress.

Energetische Massage

Een energetische massage ontspant en geeft energie. Tevens helpt het ook bepaalde energetische blokkades op te heffen die zijn ontstaan, zodat alles weer stroomt zoals het hoort. Doordat blokkades opgeheven worden, wordt ook het zelfhelend aspect van het lichaam aangesproken. Tijdens deze massage laat ik mij leiden door mijn inuïtie, geef ik waar nodig extra energie en controleer diverse triggerpoints.  

Sportmassage

Sportmassage is bedoeld om jouw spieren alvast klaar te maken voor het aankomende werk dat ze gaan leveren of om ze te laten ontspannen nadat ze werk geleverd hebben. Een sportmassage voorafgaande een sportsessie kan voor een betere prestatie zorgen doordat de spieren en de omliggende weefsels goed doorbloed zijn. Een sportmassage na een sportsessie zorgt voor een beter herstel an de spier en bevorderd de afvoer van afvalstoffen die tijdens de activiteit zijn ontstaan. Ook na een blessure of bij een verkrampte of overbelaste spier kan een sportmassage flink verbetering brengen.

Cupping

Bij cuppingmassage wordt er gebruik gemaakt van cups waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. Deze techniek werd van oorsprong gebruikt voor het behandelen van brandwonden en littekens. Daarnaast werd ontdekt dat deze massagetherapie een gunstige uitwerking heeft op cellulite. Uit studies kwam naar voren dat de weefselhardheid en de elasticiteit van de huid verbeterde. De fibroblasten in de huid worden gestimuleerd waardoor het bindweefsel in de huid verbeterd. Daarnaast wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd en verbetert het de bovenste huidlaag. De effecten van de cupping massage verbeteren hiermee het reliëf van de cellulite. In eerste instantie is er een verbetering waar te nemen doordat het vocht beter wordt afgevoerd maar hoe meer behandelingen er worden ondergaan hoe meer effect dit zal hebben op de rest van het weefsel.

Cupping massage kan het best worden toegepast in kuurverband. Voor een optimaal resultaat worden 5 behandelingen met een tussenpoos van 1 week tussen de behandelingen geadviseerd.

Ook voor de doorgewinterde sporter is dit een zeer fijne afwisseling ten opzichte van een reguliere sportmassage. Waarbij de sportmassage gebruik maakt van druk, wordt hier het weefsel los van de spier gezogen. Dit heeft als effect dat alle afvalstoffen beter kunnen doorstromen. Deze massage is daarom zeker aan te raden om een keer uit te komen proberen!

Chinese Stoelmassage

De Chinese stoelmassage is een zeer laagdrempelige massage. U hoeft bijvoorbeeld hier niet uw kleren voor uit te trekken. U neemt plaats in een speciaal ontwikkelde stoel die u volledig ondersteunt zodat u totaal kunt ontspannen. Door middel van Tui Na(drukpunt) massage technieken op de meridianen wordt ervoor gezorgd dat uw Qi (levensenergie) weer gaat stromen. Dit gebeurd vanuit de basis principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze stoelmassage is zeer aan te raden wanneer u vastzittende nek en schouders heeft.